Teatterikorkeakoulun valintakokeet ja arviointikriteerit
Valintakokeet
Hakuajan päättymisen jälkeen hakijoiden hakukelpoisuus ja ennakkotehtävät arvioidaan. Saat tiedon jatkoon pääsystä ja kutsun toiseen vaiheeseen sähköpostitse. Vastaavasti saat tiedon, mikäli et hakukelpoisuuden tai ennakkotehtävien perusteella ole jatkossa.
Teatterikorkeakoulun valintakokeita järjestetään sekä etänä että Helsingissä Taideyliopiston Sörnäisten kampuksen tiloissa osoitteessa Haapaniemenkatu 6 tai Sörnäisten rantatie 19.
Valintakokeet ovat monivaiheiset. Jokaisen vaiheen jälkeen osa hakijoista valitaan seuraavaan vaiheeseen. Saat jatkoonpääsystä tiedon sähköpostitse.
Eri koulutusohjelmien valinnat järjestetään osin samanaikaisesti. Jos haet useampaan hakukohteeseen ja koeajat menevät päällekkäin, sinun on valittava minkä koulutusohjelman valintakokeisiin osallistut.
Hakijamääristä riippuen valintoja ei välttämättä järjestetä kaikkina koulutusohjelmien ennakkoon ilmoittamina valintakoepäivinä.
Sinun tulee pyydettäessä todistaa henkilöllisyytesi valintakokeissa.
Päihteiden vaikutuksen alaisena oleva hakija voidaan poistaa valintakokeesta.
Vakuutusturva
Hakijat osallistuvat valintakokeisiin omalla vastuulla. Teatterikorkeakoulu ei vastaa hakijoiden tapaturmista eikä henkilökohtaisesta omaisuudesta.
Valintakokeen arviointi
Valintakoesuorituksesi arvioi Teatterikorkeakoulun opetusneuvoston nimeämä valintaraati valintakriteerien ja ennalta sovittujen periaatteiden mukaan.
Arviointikriteerit löydät ohjelmakohtaisista hakuohjeista. Tehtävien arvioinnissa valintaraadit käyttävät tehtävästä riippuen esimerkiksi pisteytystä tai keskustelua. Hakijoiden kokonaissuoritusta valintakokeissa verrataan suhteessa muihin hakijoihin. Edellisten vuosien valintakoesuorituksia ei huomioida kuluvalla hakukierroksella.
Valintakokeiden palautekäytännöt ohjeistetaan hakukohdekohtaisesti.
Valintakoevilppi
Taideyliopiston koulutussäännön 22 § mukaan akatemian dekaani voi peruuttaa myönnetyn opiskeluoikeuden, mikäli ilmenee, että opiskeluoikeutta haettaessa on annettu virheellisiä tai puutteellisia tietoja, joilla on voinut olla vaikutusta valinnan tulokseen (hallintolaki (434/2003) 50 §).
Hakijan on noudatettava hyvää tieteellistä ja taiteellista käytäntöä. Valintaan liittyvien dokumenttien tulee olla tekijän omia, eivätkä ne saa esittää muiden ideoita, tietoja, sanoja, kuvia, teoksia tai muuta materiaalia ilman riittävää viittausta. Tekoälyn käytöstä tulee aina ohjeistaa, jos sen käyttäminen on mahdollista (esimerkiksi motivaatiokirje, ennakkotehtävä). Tekoälyn vääränlainen käyttö voidaan tulkita vilpiksi, jolloin suoritus voidaan hylätä (hallintolaki 50 §).