Taidekasvatuksen ja -koulutuksen tutkimus
Tutkimuksemme cERAda-verkostossa kytkeytyy ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin kuten demokratiaan, tasa-arvoon, vastuullisuuteen ja hyvinvointiin.
Tutkimuksemme cERAda-verkostossa kytkeytyy ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin kuten demokratiaan, tasa-arvoon, vastuullisuuteen ja hyvinvointiin.
cERAda on vuonna 2013 perustettu tutkimuskeskus, joka toimii nykyään verkostona. Tutkimuksemme tarkastelee taidekasvatusta ja –pedagogiikkaa, taidealojen koulutusta ja ammatillisuutta. Tarkastelunäkökulmamme kytkeytyvät ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin kuten demokratiaan, tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen, vastuullisuuteen ja hyvinvointiin.
Tutkimuksen tavoitteena on ymmärtää paremmin niiden nuorten kokemuksia, jotka osallistuvat Harrastamisen Suomen mallin (HSM) tarjoamiin toimintoihin.
Hankkeen tavoitteena on kehittää, toteuttaa ja arvioida luovaa, henkilökeskeistä hoitotaidetta ammatillisessa koulutuksessa ja vanhustenhoidossa.
Observatorio vahvistaa taide- ja kulttuurikasvatuksen tasa-arvoista saavutettavuutta ja parantaa alan yhteiskunnallista asemaa.
Kansainvälisessä hankkeessa tutkitaan vaihtoehtoisia, kestävää kehitystä edistäviä ja sosiaalisesti vastuullisia tapoja toteuttaa taiteiden opetusta.
Hankkeen poikkitieteellinen tutkimus pyrkii lisäämään systeemistä ymmärrystä siitä, miten sukupuolista tasa-arvoa voidaan edistää Nepalin muuttuvassa musiikkikulttuurissa.
Hanke pyrkii lisäämään ymmärrystä poliittisuudesta osana ammattimuusikkoutta sekä edistämään ekologis-taiteellista mielikuvitusta ja muutoskeskeistä systeemiajattelua musiikin korkeakoulutuksessa.
Koneen Säätiön rahoittamassa hankkeessa (2021-2024) tutkitaan, miten kehollinen, taiteellinen lähestymistapa kielen oppimiseen voi kehittää yhteisöjen toimintakulttuuria kohti kokonaisvaltaisuutta.
Selvityshankkeessa tarkastellaan kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellista arviointia sekä kehitetään toimenpidesuosituksia arviointitoiminnan jatkokehitykseen Suomessa.
Hankkeessa tutkitaan osallistavaa musiikkitoimintaa harjoittavien muusikoiden työtä, toimintaympäristöjä ja ammatillisia näkemyksiä.
FAST45 -hanke tarkastelee taideyliopistojen
vaihtoehtoisia tulevaisuuksia Euroopassa.
Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston hankkeessa (2015 – 2021) tutkitaan, miten taide julkisena palveluna voisi lisätä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja hyvinvointia 2020-luvun Suomessa.
Hankkeessa tehdään interkulttuurisen musiikinopettajakoulutuksen kehittämistutkimusta Suomessa, Israelissa ja Nepalissa.