Musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin tohtorikoulu ja tutkimusyksikkö MuTri
Vastaamme tohtorikoulutuksesta ja tutkimuksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osastolla.
Vastaamme tohtorikoulutuksesta ja tutkimuksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osastolla.
Koordinoimme ja hallinnoimme Sibelius-Akatemian Musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osaston jatkokoulutusta ja tutkimustoimintaa sekä kehitämme aineryhmien ja akatemioiden välistä tohtorikoulutusta ja tutkimusta. Osaston jatkokoulutuksen ohjaus tapahtuu pääosin kuudessa aineryhmässä (Global Music, jazz, kansanmusiikki, musiikkikasvatus, musiikkiteknologia sekä taidejohtaminen ja yrittäjyys). Tohtorikoulussamme on noin 70 opiskelijaa kolmessa koulutusohjelmassa (taiteilija-, tutkija- ja soveltajakoulutus).
Olemme monitieteinen ja -taiteinen verkosto, jonka aineryhmillä on itsenäiset tohtoriseminaarit ja omat tutkimusprofiilinsa. MuTri on tutkimusyksikkö, jossa työskentelee eri uravaiheissa olevia tutkijoita. Meillä toimii myös useita ulkopuolisen rahoituksen tutkimushankkeita. Opiskelijoillamme ja tutkijoillamme on mahdollisuus suuntautua laajasti musiikin sekä sitä ympäröivien erilaisten ilmiöiden ja yhteiskunnan tutkimukseen.
siba.tutti@uniarts.fi
Tutustu käynnissä oleviin tutkimushankkeisiimme
Tutustu koulutustarjontaamme opinto-oppaassamme
Vuoteen 2020 mennessä Sibelius-Akatemiasta on valmistunut yli 220 musiikin tohtoria. Tutustu meiltä valmistuneisiin tohtorintutkintoihin.
Tohtorikoulu- ja tutkimusyksikkö MuTri täytti 10 vuotta 2022. Juhlan kunniaksi se julkaisi viisi ekologista tavoitettaan.
Tutustu MuTri-tohtorikoulun opetushenkilöstöön, tohtorikoulutettaviin ja hallintohenkilöstöön.
Tarjoamme tohtoriopiskelijoille kolme koulutuslinjaa: taiteilijakoulutus, tutkijakoulutus ja soveltajakoulutus.
Taiteellinen tutkimuksemme uudistaa ja laajentaa musiikintutkimuksen kenttää ja tuo myös uusia metodeja ja tutkimuskohteita tutkimukseen. Meillä tutkimus ja musiikin käytännöt ovatkin tiiviissä vuorovaikutuksessa.
Vertaisarvioitu musiikkikasvatuksen ilmiöihin ja tutkimukseen keskittyvä tieteellinen julkaisu on ilmestyt vuodesta 1996.
Sibelius-Akatemiassa julkaistaan opetukseemme ja tutkimusaloihimme kuuluvaa kirjallisuutta, verkkomateriaaleja, lehtiä ja äänitteitä.
Satasarvi – Kansanmusiikin tutkimuksen aikakauskirja edistää kansanmusiikin tutkimusta ja siitä käytävää keskustelua Suomessa ja kansainvälisesti.
Lue julkaisujamme Taju-julkaisuarkistossa