Global Music
Edistämme musiikin avulla aktiivisesti ihmisten ja kulttuurien välistä kunnioitusta, ymmärrystä, vuoropuhelua ja yhteistyötä nykymaailmassa
Edistämme musiikin avulla aktiivisesti ihmisten ja kulttuurien välistä kunnioitusta, ymmärrystä, vuoropuhelua ja yhteistyötä nykymaailmassa
Global Musicin -koulutusohjelma soveltaa ja edistää moniarvoisuutta sekä sallivan joustavaa lähestymistapaa äänen, musiikin, kulttuurin ja identiteetin käsitteisiin. Haluamme näin luoda koulutusympäristön, jossa muusikoita tuetaan kehittämään omia ainutlaatuisia ääniään, jakamaan ja yhdistämään käytäntöjä sekä luomaan uutta musiikkia kulttuurien välisen yhteistyön kautta.
Kandidaatti- ja maisterikoulutusohjelmamme tarjoavat eri musiikki- ja kulttuuritaustoista tuleville opiskelijoille etenemispolkuja luovien, joustavien, musiikillisten, pedagogisten ja tutkimukseen liittyvien taitojen kehittämiseen. Samalla koulutusohjelma haluaa tarjota syvällisen ymmärryksen ja kokemuspohjan monikulttuurisessa ja kulttuureja yhdistävässä ympäristössä työskentelystä. Meillä opiskelijat kehittävät valmiuksia toteuttaa ja luoda sisältöä, viestiä, tehdä yhteistyötä, edistää kulttuuria ja johtaa monenlaisissa musiikillisissa, kulttuurisissa ja yhteiskunnallisesti vaikuttavissa asiayhteyksissä. Tavoitteenamme on edistää vahvaa tunnetta maailman kansalaisuudesta ja vastuusta.
Termi Global Music käsitetään sen laajimmassa merkityksessä monitieteisten ja yhteistoiminnallisten taiteenvälisten lähestymistapojen sekä musiikillisen ilmaisun moniarvoisten muotojen kautta. Kulttuurienvälinen yhteistyö on koulutusohjelman ytimessä, joten toivotamme hakijat tervetulleiksi kulttuurisesta ja musiikillisesta taustasta riippumatta. Muusikot voivat hakea koulutusohjelmaan millä tahansa pääinstrumentilla, äänellä tai sävellysten kokoonpanolla, mukaan lukien perinteiset instrumentit eri puolilta maailmaa. Koulutusohjelmaan voidaan ottaa opiskelijoita myös muilta taiteen aloilta, jos hakijalla on riittävät musiikilliset taidot. Bachelor of Global Music on 3-vuotinen englanninkielinen kandidaattikoulutusohjelma, joka toimii samalla aloituspolkuna 2,5-vuotiselle Master of Global Music -maisterintutkinnolle. Myös aiemman tutkinnon suorittaneet opiskelijat voivat hakea suoraan maisteriohjelmaan.
Inspiroidu kulttuurisesta monimuotoisuudesta ja kehity monitaitoiseksi, visionääriseksi muusikoksi tai pedagogiksi huippuopettajien johdolla.
Inspiroidu kulttuurisesta monimuotoisuudesta ja kehity monitaitoiseksi, visionääriseksi muusikoksi tai pedagogiksi huippuopettajien johdolla.
Students will develop the ability to collaborate, facilitate and co-create in an intercultural environment, fostering a strong sense of global citizenship and responsibility.
Global Musicin opiskelijat ovat aktiivisesti mukana yhteisöllisissä yleisötyöprojekteissa osana opintojaan, ja tarkoituksena on luoda taidetta yhteistyössä yhteiskunnan erilaisten jäsenten kanssa. Opiskelijat kehittävät muusikkouttaan, pedagogisia valmiuksiaan sekä fasilitointi- ja ryhmätyötaitojaan, joita he tarvitsevat työskennelläkseen monipuolisesti monikulttuurisissa ja yhteiskunnallisissa konteksteissa, kuten kouluissa, nuorisotyön parissa, vastaanottokeskuksissa sekä vankiloissa.
Valotusaika on kuunnelma-albumi, joka on tehty Porttiteatterin ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman yhteistyönä.
Taiteellinen toimintamme toteutuu konsertteina, äänitteinä ja verkkojulkaisuina. Järjestämme itse ja olemme mukana Taideyliopiston tapahtumissa.
Global Fest on jokavuotinen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman opiskelijoiden, opettajien, alumnien ja erikoisvieraiden festivaali. Festivaali juhlii kulttuurista monimuotoisuutta ja luo väyliä kulttuurienväliseen viestintään, ymmärrykseen ja yhteistyöhön musiikin ja taiteiden kautta.
Etnosoi! on jokasyksyinen festivaali Helsingissä konsertteineen, klubi-iltoineen ja oheistapahtumineen. Vuonna 1988 perustetun festivaalin ideana on innostaa yleisöä uusiin musiikkiseikkailuihin ja esitellä musiikkia eri puolilta maapalloa – erityisesti esiintyjiä, joita on nähty Suomessa tai Euroopassa harvoin jos koskaan. Etnosoi! on Forum of Worldwide Music Festivalsin jäsen.
GLOMUS-verkosto on voittoa tavoittelematon yhteisö, jossa opiskelijoiden taiteellinen ja inhimillinen kehitys on keskiössä. GLOMUS-verkoston perusarvot ovat kulttuurienvälinen vuoropuhelu ja taiteellinen vuorovaikutus, jossa keskitytään positiivisen sosiaalisen kehityksen edistämiseen sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti.
”Hän ei ole vain opettaja; hän on opas, joka johtaa meitä syvällisiin oivalluksiin maailmasta, universumista ja itsestämme.”