Teatterikorkeakoulun tutkimustoiminta (Tutke) ja tohtorikoulutus
Kansainvälisesti verkottunut tutkimuskeskus on esittävien taiteiden ja niiden pedagogiikan taiteellisen tutkimuksen edelläkävijä.
Kansainvälisesti verkottunut tutkimuskeskus on esittävien taiteiden ja niiden pedagogiikan taiteellisen tutkimuksen edelläkävijä.
Esittävien taiteiden tutkimuskeskus Tutke vastaa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tohtorikoulutuksesta ja tutkimuksesta. Se edistää esittävien taiteiden ja niiden pedagogiikan taiteellista tutkimusta, joka on akateemista, monialaista ja yhteisöllistä, taiteen mediumissa toteutuvaa tutkimusta. Tutke toimii esittävien taiteiden taiteellisen tutkimuksen tiennäyttäjänä, ja sen tutkijayhteisö on kansainvälisesti hyvin verkottunut.
Taiteilija-tutkijoille taide voi olla tutkimuksen lähtökohta, metodi ja päämäärä, ei vain tutkimuksen kohde.
Katso Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tutkimushankkeet suomeksi.
Selaa tutkimushankkeita englanniksi.
Katso lista kaikista Tutken työntekijöistä.
Katso Tutken tohtorikoulutettavat.
Tutustu Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen (Tutke) toimintaa ohjaaviin periaatteisiin ja tavoitteisiin.
Lue tohtorikoulutettavien haastatteluja englanniksi Artistic research -blogistamme.
Erlikh tutkii tanssia ja kehitysvammaisuutta.
MacDonald on esiintyjä ja standup-koomikko.
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa toimiva Esittävien taiteiden tutkimuskeskus Tutke on aktiivinen taiteilija-tutkijoiden yhteisö.
Kouluttaudu taiteilija-tutkijaksi esittävien taiteiden ja kirjoittamisen aloilla.
Voit toimia meillä postdoc-tutkijana tai vierailevana ja hanketutkijana ulkopuolisella rahoituksella.
Taideyliopisto myöntää taiteellisia ja tutkimuksellisia dosentuureja yliopiston toimintaan osallistuville ansioituneille, itsenäistä työtä harjoittaville tutkijoille tai taiteilijoille.
Ohjeistusta tutkimusrahoituksen hakuprosessiin ja sen eri vaiheisiin.
Toimimme aktiivisesti kansainvälisissä, etenkin pohjoismaisissa ja myös kotimaisissa tutkimusyhteisöissä. Järjestämämme Carpa-konferenssi kokoaa yhteen maailmalla toimivia taiteilija-tutkijoita joka toinen vuosi.
Järjestämme kansainvälisen taiteellisen tutkimuksen konferenssin joka toinen vuosi.
Kansainvälinen verkosto järjestää konferenssin joka toinen vuosi.
Sarjassa julkaistaan Tutkesta valmistuvat väitöstutkimukset sekä muuta vertaisarvioitua tanssin ja teatterin tutkimusta.
Nivel on esittävien taiteiden taiteelliseen tutkimukseen liittyvää keskustelua edistävä julkaisusarja.
Ruukku on monialainen, vertaisarvioitu taiteellisen tutkimuksen kausijulkaisu.
Iranista kotoisin oleva Maryam Bagheri Nesami on elänyt synnyinmaansa ulkopuolella yli kymmenen vuotta. Nykyään hän työskentelee taiteellisen tutkimuksen professorina Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ja on erikoistunut tanssiin, kuratointikäytänteisiin ja koreokirjoittamiseen.
Osana Pauliina Laukkasen väitöstutkimusta syntyi yhteisötanssiteos Potretteja elämän äärellä. Esityksen pohjana on ollut traumasensitiivisyys, eli turvallisuuden tunteen priorisointi.
Teatteritaiteen yliopistonlehtori, pedagogi ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta pian tohtoroituva Riku Saastamoinen on halunnut synnyttää tiloja, joihin ihmiset voivat tulla monenlaisista lähtökohdista ja taustoista, ja joissa kaikkien osallistujien panos on yhtä tärkeää.