Folkmusik
Vi är en internationellt nätverkad ledande enhet inom branschen och en föregångare inom folkmusikpedagogik.
Vi är en internationellt nätverkad ledande enhet inom branschen och en föregångare inom folkmusikpedagogik.
Vi undersöker och återupplivar historiska spel- och sångstilar och skapar nytt utifrån dem. Vi utbildar specialsakkunniga och multitalanger inom folkmusik till självständiga aktörer inom konst- och kulturfältet, som en del av dagens gemenskaper och samhälle. Vi bär ett särskilt ansvar för Finlands och dess närbelägna områdens folkmusik- och danstraditioner. Vi värnar om den kulturella mångfalden och därmed om ett spektrum av instrument, klanger och stilar, samt i synnerhet minnes- och muntliga traditioner.
Hos oss studerar, undervisar och undersöker vi även musik från andra delar av världen. Vi utvecklar en elevcentrerad, helhetsbetonad musikpedagogik och undersöker företeelser med anknytning till folkmusik inom det historiska, konstnärliga, konstfostrande och kulturella området. För oss innebär tradition en kontakt med vårt kollektiva förflutna som ett nyskapande och levande fenomen, som en del av dagens konst, kultur och vardag.
För oss är det viktigt att vi har djupgående specialkunskaper i folkmusik och att alla får tillgång till glädjen att spela, sjunga, dansa samt improvisera och komponera. Musik, sång och dans tillhör alla!
Studera till proffs inom folkmusik vid världens ledande enhet som erbjuder högskoleutbildning i folkmusik.
Studera till yrkesmusiker på en utbildning i folkmusik som ges av ett världsledande universitet.
Lär känna det nordiska folkmusikfältet i magisterprogrammet Nordic Master in Folk Music som genomförs i fyra olika länder.
Urvalsguiden för den 5,5-åriga utbildningen i folkmusik. Tidtabeller för ansökningen, intyg som krävs, förhandsuppgifter samt information om deltagande i urvalsproven.
Urvalsguiden för den 2,5-åriga magisterutbildningen i folkmusik. Tidtabeller för ansökningen, intyg som krävs, förhandsuppgifter samt information om deltagande i urvalsproven.
Urvalsguiden för den 2,5-åriga Nordic Master in Folk Music -magisterutbildningen. Tidtabeller för ansökningen, intyg som krävs, förhandsuppgifter samt information om deltagande i urvalsproven.
Vi publicerar konstnärliga, pedagogiska och forskningsmässiga publikationer som stöd för undervisningen och studieresultaten.
På webbplatsen Etno.net kan du bläddra i publikationer, avhandlingar och andra resultat av konstnärligt arbete och forskning från vår ämnesgruppen
Finsk tidskrift för folkmusik forskning
Genom Musiikin muisti-serien kan du dyka in i den finländska folkmusikens historia.
Webbplatsen Kamukanta strävar efter att fungera som en startpunkt för all tänkbar information om folkmusik och folkdans i Finland.
Vi samarbetar aktivt med inhemska och internationella institutioner, organisationer och evenemang.
CEFF uppgift är att främja folkmusik och folkdans samt instrumentbygge, dräkttraditioner och seder kopplade till dessa, gällande såväl entusiaster som professionella.
FolkMusEd (folkmused) är en grupp för utbildare av (traditionell) folkmusik och dans på alla nivåer och former: från musikskolor till grundskolor, konservatorium, akademi och universitetslärare samt folkmusiklärare för amatörspelare, dansare och sångare.
Vi deltar årligen i världsmusikmässan WOMEX och det folkmusikutbildningsseminarium som anordnas där.
Varje år deltar vi i Folkelarm showcase-event, där studenter som är intresserade av internationalisering kan sätta sig in i branschens verksamhetsprinciper.
På Nordtrad-nätverkets möten träffar våra elever och lärare sina nordiska kollegor, lär av varandra och nätverkar.
Vår konstnärliga verksamhet genomförs som konserter, ljudinspelningar och webbpublikationer. Vi ordnar själva och deltar i Konstuniversitetets evenemang.