Näin haet tanssijantaiteen maisteriohjelmaan

Korkeakoulujen kevään 2025 ensimmäinen yhteishaku. Hakuaikataulu, tarvittavat todistukset, ennakkotehtävät ja tietoa valintakokeisiin osallistumisesta.

Tärkeät päivämäärät

● Hakuaika alkaa 8.1.2025

● Hakuaika päättyy 22.1.2025 klo 15 (Suomen aikaa)
– Täytä ja lähetä hakulomake Opintopolussa

● Liitteiden toimittaminen 29.1.2025 klo 15 (Suomen aikaa) mennessä
– Lähetä ennakkotehtävät Opintopolun hakulomakkeen kautta
– Lähetä tarvittavat todistukset (koulutus ja kielitaito) Opintopolun hakulomakkeen kautta

● Saat tiedon hakukelpoisuutesi tarkistuksen tuloksesta viimeistään viikolla 9

● Saat tiedon ennakkotehtävien perusteella jatkoon pääsystä viimeistään viikolla 14

● Valintakokeet järjestetään etänä
– vko 14 – 28.4.2025 (tehtävänanto sähköpostitse ja tehtävien palautus Opintopolussa)
– 12.5. – 14.5.2025, 15.5. varapäivä (hakija osallistuu kahtena päivänä sekä tarvittaessa varapäivänä)

● Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan 28.5.2025 klo 9 (Suomen aikaa)

● Viimeistään 10.7.2025 klo 15 (Suomen aikaa)
– Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu yliopistoon  
– Toimita todistus loppuun suoritetusta tutkinnosta (jos olet tullut ehdollisesti hyväksytyksi)

Opintojen kesto ja tutkintokieli

  • Opintojen kesto: 2 vuotta
  • Tutkintokieli: suomi tai englanti

Hakukelpoisuuden antava tutkinto

Voit hakea tanssijantaiteen maisteriohjelmaan, jos olet:

  1. suorittanut alemman korkeakoulututkinnon Suomessa ja tutkintoosi sisältyy vähintään 60 ECTS-opintopistettä tanssitaiteen tai esittävän taiteen opintoja

  2. suorittanut ulkomaisen alemman korkeakoulututkinnon, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin maisteritason korkeakouluopintoihin ja tutkintoosi sisältyy vähintään 60 ECTS-opintopistettä tanssitaiteen tai esittävän taiteen opintoja

    TAI

  3. jos sinulla on opintojen ja alan työkokemuksen perusteella hankitut, Teatterikorkeakoulun toteamat riittävät tiedot ja valmiudet. Tässä tapauksessa sinulla tulee olla vähintään 60 ECTS-opintopistettä tanssitaiteen tai esittävän taiteen tai niitä tukevia korkeakouluopintoja *) suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä. Lisäksi edellytämme ammatillista työkokemusta tanssitaiteen alata **) 120 opintopisteeseen verrattava määrä (vastaa kahden vuoden päätoimista työskentelyä). 
    Tämä on tarkoitettu sinulle, jolla on jäänyt tutkinnon suorittaminen kesken, tai sinulla on muita taidealan korkeakouluopintoja, esimerkiksi avoimessa yliopistossa suoritettuja. 

*) Tanssitaiteen tai esittävän taiteen tai niitä tukevia opintoja voivat olla esimerkiksi muut taidealan, kulttuurialan, humanistisen tai yhteiskuntatieteellisen alan opinnot, jotka perustellusti tukevat tanssitaiteilijana toimimista.

**) Työkokemuksella tarkoitetaan erityisesti taiteellista työtä, tutkimuksellista työtä ja esityksellistä toimintaa. 

Hakukelpoisuuden todentamiseen vaaditut liitteet

Sinun on toimitettava ammattikääntäjän tekemä käännös todistusliitteistä, mikäli ne eivät ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Nimeä dokumentit: sukunimi_etunimi_dokumentin nimi

Jos haet hakukelpoisuusperusteella 1, liitä hakemukseesi:

1. Tutkintotodistus
2. Opintosuoritusote
3. Selvitys vaadituista vähintään 60 ECTS opintopisteen tanssitaiteen tai esittävän taiteen korkeakouluopinnoista. Ilmoita opintojakson nimi, laajuus, sisältökuvaus (korkeakoulun verkkosivuilta tai opinto-oppaasta, pelkkä otsikkotaso ei riitä).

Jos haet hakukelpoisuusperusteella 2, liitä hakemukseesi:

1. Tutkintotodistus
2. Opintosuoritusote
3. Kun haet ulkomaisella tutkinnolla:  
– toimita Diploma Supplement (tutkinto suoritettu korkea-asteen oppilaitoksessa Euroopassa) tai 
– jos tutkinto ei ole yliopistossa suoritettu Bachelor, toimita tutkinnon myöntäneen oppilaitoksen todistus siitä, että suorittamasi tutkinto antaa oikeuden hakea yliopistotasoisiin maisteriopintoihin kyseisessä maassa.
4. Selvitys vaadituista vähintään 60 ECTS opintopisteen tanssitaiteen tai esittävän taiteen korkeakouluopinnoista. Ilmoita opintojakson nimi, laajuus, sisältökuvaus (korkeakoulun verkkosivuilta tai opinto-oppaasta, pelkkä otsikkotaso ei riitä).

Jos haet hakukelpoisuusperusteella 3, liitä hakemukseesi:

1. Opintosuoritusote vaadituista vähintään 60 ECTS opintopisteen tanssitaiteen tai esittävän taiteen tai niitä tukevista korkeakouluopinnoista.
2. Selvitys vaadituista vähintään 60 ECTS opintopisteen tanssitaiteen tai esittävän taiteen tai niitä tukevista korkeakouluopinnoista. Ilmoita opintojakson nimi, laajuus, sisältökuvaus (korkeakoulun verkkosivuilta tai opinto-oppaasta, pelkkä otsikkotaso ei riitä). 
3. Selvitys vähintään kahden vuoden päätoimisesta työskentelystä tanssitaiteen alalla.
Ilmoita työkokemuksestasi: 
– työnantaja/työryhmä ja ammattilaisuuden taso (esim. ammattiteatteri, vapaa ammattilaisryhmä, ammattilaisten AV-projekti) 
– produktio
– työtehtävän kuvaus
– esityspaikka 
– harjoitusjakso 
– esityskerrat

Hakukelpoisuuden tarkistaminen

Hakukelpoisuutesi tarkistetaan toimittamasi hakemuksen, todistusten ja muiden selvitysten perusteella. Jos hakemuksesi ja hakemuksen liitteet vastaavat vähimmäisvaatimuksia, hakemuksesi etenee akateemiseen arviointiin. Saat tiedon hakukelpoisuutesi tarkistuksen tuloksesta sähköpostitse viimeistään viikolla 9.

Ehdollinen hyväksyntä

Osa hakijoista hyväksytään ehdollisesti. Jos suorittamasi korkeakoulututkinto on ollut vielä hakuvaiheessa kesken, sinun tulee toimittaa hakijapalveluihin tutkintotodistus ja opintosuoritusote loppuun suoritetusta tutkinnosta 10.7.2025 klo 15 (Suomen aikaa) mennessä. Voit tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen vasta tämän jälkeen.

Jos et toimita tutkintotodistusta määräaikaan mennessä, menetät sinulle tarjotun opiskelupaikan.

Täydentävät opinnot

Jos tulet hyväksytyksi ilman alempaa korkeakoulututkintoa sinulta voidaan vaatia täydentäviä opintoja koulutusohjelman minimiopintopistelaajuuden lisäksi koulutuksessa tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi. Täydentävien opintojen laajuus voi olla enintään 60 op.

Täydentävät opinnot tulee suorittaa lähtökohtaisesti ensimmäisenä opiskeluvuonna ja ne merkitään opiskelijan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan. Saat tiedon mahdollisista vaadituista täydentävistä opinnoista valintapäätöksen yhteydessä.

Vaadittavat täydentävät opinnot ovat yleensä kieliopintoja.

Siirto-opiskelijahaku toisesta yliopistosta

Pakolainen tai pakolaiseen rinnastettavassa asemassa oleva hakija

Kielitaitovaatimus

Tanssijantaiteen maisteriohjelman tutkintokielet ovat suomi tai englanti. Opetuskielet ovat suomi ja/tai englanti.

Ohjelmaan voidaan valita sekä suomen, että englannin kielellä opiskelevia opiskelijoita. Jos ohjelmaan valitaan englannin kielellä opiskelevia uusia opiskelijoita, on ryhmäopetus englanninkielistä koko vuosikurssille.

Jotta voit tulla hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi, sinun on hakuvaiheessa osoitettava opetuskielen mukainen opiskelun kannalta välttämätön kielitaito. Voit osoittaa kielitaidon aiemmalla pohjakoulutuksella, hyväksyttävästi suoritetulla kielitestillä tai muilla aikaisemmilla opinnoilla.

Sinun tulee osoittaa riittävä kielitaito 29.1.2025 klo 15 (Suomen aikaa) mennessä. Liitä Opintopolun hakemukseen tutkinto- tai kielikoetodistus.
Nimeä tiedosto: sukunimi_etunimi_dokumentin nimi, esim.: sukunimi_etunimi_yki

Jos osoitat kielitaitosi kielikokeella ja et ehdi saamaan kielikokeen todistusta 29.1.2025 klo 15 (Suomen aikaa) mennessä hyväksymme myös kirjallisen ennakkotiedon hyväksytysti suoritetusta testituloksesta, mikäli sellainen on saatavilla. Myös ennakkotestitulos tulee ladata hakulomakkeelle 29.1.2025 klo 15 (Suomen aikaa) mennessä.

Jos osoitat riittävän kielitaidon vuonna 1990 tai sen jälkeen suoritetulla suomalaisella ylioppilastutkinnolla, sinun ei tarvitse toimittaa tutkintotodistusta.

Suomessa koulusivistyksen saaneet kaksikieliset hakijat

Jos olet saanut koulusivistyksesi Suomessa voit osoittaa kielitaitosi suomeksi tai ruotsiksi riippumatta siitä, haetko suomen- vai ruotsinkieliseen koulutukseen. Mikäli pohjakoulutuksesi on suoritettu eri kielellä kuin hakukohteen opetuskieli, raati arvioi kielitaidon riittävyyden valintakokeen yhteydessä. 

Teatterikorkeakoulun opetus- ja tutkintokielet

Hakemusmaksu

[päivitetty 18.12.2024]

EU:n, ETA:n tai Sveitsin ulkopuolelta tulevien hakijoiden on maksettava hakemusmaksu voidakseen hakea korkeakouluopintoihin.

Jos olet edellä mainitun alueen ulkopuolelta ja haet kandidaatin tai maisterin tutkintoon Suomessa, joudut maksamaan hakemusmaksun.

Hakemusmaksun suuruus on 100 euroa. Opetushallitus kerää hakemusmaksun.

Hakemusmaksun maksaminen takaa, että hakemuksesi käsitellään tässä valintaoppaassa kuvatulla tavalla. Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.

Lue lisää hakemusmaksusta

Lukuvuosimaksu

Taideyliopisto perii EU- ja ETA-maiden sekä Sveitsin ulkopuolelta tulevilta vieraskielisessä perustutkintokoulutuksessa opiskelevilta opiskelijoilta 12 000 euron lukuvuosimaksun lukuvuonna 2025-2026.

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opiskelijavalinnoissa 2025 lukuvuosimaksu koskee hakijoita, jotka hakevat englanninkieliseen koulutukseen;

  • Master’s Degree Programme in Comparative Dramaturgy and Performance Research (double-degree)
  • Master’s Degree Programme in Choreography
  • Master’s Degree Programme in Live Art and Performance Studies
  • Master’s Degree Programme in Dance Performance (Tanssijantaiteen maisteriohjelma)
  • Master’s Studies in Directing (Ohjauksen maisteriopinnot)

Lisätietoa lukuvuosimaksusta

Arviointikriteerit

Ennakkotehtävien ja valintakoetehtävien arviointikriteerit:

  • taidolliset ja tiedolliset valmiudet tanssitaiteen alalla 
  • taiteellisen toiminnan reflektiokyky 
  • tehtävien rajauksien ymmärtäminen ja niiden luova artikulaatio 
  • luovuus ja ilmaisun monipuolisuus  
  • yhteistyökyky ja vuorovaikutustaidot
  • motivaatio ja sitoutuneisuus 
  • soveltuvuus tanssijantaiteen korkeakouluopintoihin 

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtäviä ei tarkenneta eikä selitetä. Ennakkotehtävät voi tehdä suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Merkitse nimesi jokaiseen tehtävään. Toimita kaikki tekstitiedostot pdf-formaatissa.

1. Essee

Kirjoita essee, jossa tuot ilmi omaan tanssijantyöhösi ja taiteilijuuteesi liittyviä tämän hetken keskeisimpiä teemoja ja kysymyksiä, joiden parissa haluaisit työskennellä maisteriohjelmassa. Avaa valitsemiasi teemoja ja kysymyksiä ja kytke ajatteluasi laajempaan kontekstiin käyttäen vähintään 2 lähdettä, jotka voivat olla esim. taideteoksia tai tekstejä, ja viittaa lähteisiin asianmukaisesti. Tuo esseessäsi myös ilmi miksi haet juuri tähän maisteriohjelmaan ja mitä odotat opinnoilta. 

Esseen pituus 2-3 liuskaa (A4) koneella kirjoitettua tekstiä, fonttikoko 12, riviväli 1,5
Nimeä tiedosto: sukunimi_etunimi_essee

2. Videonäyte

Tee 5 min videonäyte, jossa on kaksi osaa.
Ensimmäisessä osassa (a) työskentele liikkeellisesti, jonkin esseessä avaamasi teeman tai kysymyksen parissa 3 min. Tallenna video yhtenä ottona niin, että tulos vastaa elävää tilannetta. Valitse valaistus ja videointikulma niin että toimintasi näkyy kokonaisuudessaan mahdollisimman hyvin. 
Toisessa osassa (b) kerro suullisesti työskentelystäsi videossa a 2 min. Kerro miten ja minkä kanssa työskentelit? Kuvaa video yhdellä otolla. 

Liitä kaksi videota yhteen yhdeksi 5 minuutin kestoiseksi näytteeksi. Älä editoi tai käsittele videoita muilla tavoin. Nimeä tiedosto: sukunimi_etunimi_video

3. Portfolio

Valmista omaa taiteellista työtäsi esittelevä digitaalinen portfolio. Sisällytä portfolioon videota/videolinkkejä aiemmasta tanssijan/esiintyjän työstäsi. Videoiden lisäksi portfoliossa voi olla valokuvia ja/tai tekstiä. Nimeä tiedosto: sukunimi_etunimi_portfolio

Ennakkotehtävät arvioidaan ja niiden perusteella tehdään ensimmäinen karsinta. Ennakkotehtävät ovat osa valintakoetehtäviä ja vaikuttavat hakijan lopulliseen kokonaisarviointiin.

Näin haet

Löydät tanssijantaiteen maisteriohjelman Opintopolusta nimellä:
Maisterihaku: tanssijantaide, tanssitaiteen maisteri (2 v)

1. Täytä ja lähetä sähköinen hakulomake: Korkeakoulujen kevään 2025 ensimmäinen yhteishaku

Täytä sähköinen hakulomake hakuaikana 8.1. – 22.1.2025 klo 15 (Suomen aikaa) mennessä Opintopolussa.

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat sähköpostiisi siitä vahvistusviestin. Viesti sisältää linkin hakemukselle, voit lisätä hakemuksellesi liitteitä määräajan puitteissa.

2. Toimita ennakkotehtävät ja liitteet

Toimita ennakkotehtävät ja liitteet 29.1.2025 klo 15 (Suomen aikaa) mennessä Opintopolussa.

  • Ennakkotehtävät
  • Hakukelpoisuuden todentamiseen vaaditut koulutustaustan osoittavat dokumentit
  • Osoitus kielitaidosta

Materiaalien toimittaminen Opintopolku-järjestelmässä

Täytettyäsi sähköisen hakulomakkeen Opintopolku.fi -palvelussa, toimita ennakkotehtävät ja/tai muu vaadittu materiaali Taideyliopistoon Opintopolun hakulomakkeen kautta annettuun määräaikaan mennessä. Voit täydentää hakemustasi liitteiden osalta joko Oma Opintopolku -palvelussa tai sähköpostitse saamassasi vahvistusviestissä olevan muokkauslinkin kautta.

Tarkista ennen materiaalin hakemukselle lataamista, että materiaali aukeaa ja toimii niin kuin on tarkoitus. Tarkista myös ennen hakemuksen edelleen lähettämistä, että olet ladannut kaikki tarvittavat liitteet mukaan hakemukseesi.

Nimeä tiedostot ilmoitetun ohjeen mukaisesti. Älä käytä tiedostoja nimetessä skandinaavisia merkkejä (å, ä, ö) tai erikoismerkkejä.

Opintopolku tukee yleisimpiä standardien mukaisia kuva-, ääni-, video-, dokumentti- ja tekstitiedostoja. Etenkin mediatiedostoissa (video, ääni) tulee kiinnittää huomiota, että tiedostomuoto on standardin mukaan tallennettu. Liitetiedoston pääte saattaa muuttua lomakkeelle ladattaessa.

Järjestelmä hyväksyy seuraavat audio- / video- / dokumentti- / kuvaformaatit:

  • Audio – mp3, m4a, aiff, wma, wav, aac
  • Video – mpeg, mpg, mp4, mov, avi, wmv, m4v, vob, qt (suosittelemme mp4 formaattia)
  • Dokumentit – kaikki tekstitiedostot tulee toimittaa pdf-formaatissa
  • Kuvat – jpeg, png, gif, jpg

Suurin sallittu tiedostokoko on 1 GB.

Varmista, että tietokoneesi ja internet-selaimesi on ajan tasalla (päivitetty). Käytä materiaalien lataamiseen vakaata internet-yhteyttä. Varmista, ettei koneesi mene virransäästö-tilaan kesken latausten.

Hakemuksen (hakulomake, ennakkotehtävät, liitteet) lähettäminen tapahtuu lähettäjän vastuulla.

Vain osittain ladatut ja puutteelliset ennakkotehtävät hylätään. Sähköpostitse tai sähköpostin liitteenä toimitettuja ennakkotehtäviä ei käsitellä.

Lataa materiaalit järjestelmään mahdollisimman aikaisessa vaiheessa

Suuret tiedostot saattavat latautua jopa useamman tunnin ajan, mikäli järjestelmässä on ruuhkaa. Voit nopeuttaa esim. videon toimitusta pakkaamalla videotiedoston pienemmäksi. Aloita materiaalien lataaminen jo hyvissä ajoin ennen määräaikaa.

Materiaalien toimittaminen ulkopuoliseen järjestelmään

Suosittelemme, että lataat materiaalit suoraan Opintopolkuun.

Mikäli haluat esimerkiksi Opintopolkulatauksen ruuhkautumisriskin vuoksi toimittaa linkin Opintopolun ulkopuoliseen järjestelmään (esim. Youtubeen tai Vimeoon), linkki tulee ladata Opintopolkuun pdf-tiedostona (erillisenä tiedostona, joka sisältää vain linkin/linkit).

Näytteen tulee olla ladattuna määräaikaan mennessä, eikä siihen voi enää sen jälkeen tehdä muutoksia. Varmista, että linkki toimii koko hakukierroksen ajan.

Linkin tulee olla alkuperäisessä muodossaan, eli siitä ei saa tehdä lyhytlinkkiä (url shortener). Linkin tulee johtaa suoraan näytteeseen, eli ei esimerkiksi koostesivulle, jossa on uusia linkkejä.

Varmista, että näytteiden yksityisasetukset ovat sellaiset, että valintakoeraati pääsee arvioimaan videota suoraan linkin kautta. Voit halutessasi suojata näytteen salasanalla, joka tulee toimittaa Taideyliopistoon linkin lisäksi.

Näyte tulee säilyttää ko. järjestelmässä vähintään 6 kuukauden ajan hakuajan päättymisestä.

Taideyliopisto ei vastaa kolmansien osapuolten tarjoamien järjestelmien tietoturvariskeistä, mahdollisista tekijänoikeusloukkauksista, kopiosuojattujen ääniraitojen mykistämisistä tai käyttöehdoista. Huomioi myös, että kolmannet osapuolet yleensä tallentavat tietoja käyttäjäprofiileihin ja käyttävät niitä mainontaan, markkinatutkimuksiin ja/tai muihin kaupallisiin tavoitteisiin.

Apua ongelmatilanteisiin

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä teak.hakijapalvelut@uniarts.fi.

Valintakokeet

Saat tiedon hakukelpoisuutesi tarkistuksen tuloksesta sähköpostitse viimeistään viikolla 9.

Valintakoe on kaksivaiheinen. Sinun ei tarvitse matkustaa Helsinkiin missään valintaprosessin vaiheessa. Toinen vaihe toteutetaan etävalintoina. 

Ennakkotehtävien perusteella jatkoon päässeille lähetetään sähköpostitse kutsu toiseen vaiheeseen viikolla 14. Myös ennakkotehtävien perusteella karsituille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse.

Valintakoeen 1. vaihe

Opintopolun hakemus sekä ennakkotehtävien ja liitteiden toimittaminen

Valintakokeen 2. vaihe

Sisältää itsenäisesti toteutettavat 1-2 videotehtävää, zoomissa toteutettavan ryhmätehtävän ja haastattelun. Videotehtävät annetaan viikolla 14 ja palautetaan 28.4.2025. 

Zoom tehtävä ja haastattelu tapahtuvat 12.-14.5 yksilöllisen aikataulun mukaisesti. 15.5.on varapäivä. Hakijan on varauduttava olemaan paikalla kahtena eri päivänä sekä tarvittaessa varapäivänä. Annettua valintakoeaikaa ei vaihdeta.

Valintojen ryhmätehtävät suoritetaan englannin kielellä. Yksilötehtävät voi suorittaa joko suomen, ruotsin tai englannin kielellä. 

Lisätietoa valintakokeista ja arviointikriteereistä

Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa

Opiskelijavalinnan tulosten julkaisu

Teatterikorkeakoulu julkaisee valintakokeiden tulokset 7.5. ja 28.5. Opintopolussa ja Taideyliopiston www-sivuilla. Voit hakulomaketta täyttäessäsi valita, ettei nimeäsi saa julkaista verkossa.

Opiskelijavalinnan tulos 7.5. klo 9

  • Choreography -maisteriohjelma
  • Comparative Dramaturgy and Performance Research (double-degree) -maisteriohjelma
  • Kirjoittamisen maisteriohjelma
  • Lavastustaiteen maisteriopinnot
  • Live Art and Performance Studies -maisteriohjelma
  • Näyttelijäntaiteen maisteriopinnot (suomenkielinen)
  • Ohjauksen maisteriopinnot
  • Valosuunnittelun maisteriopinnot
  • Äänisuunnittelun maisteriopinnot

Opiskelijavalinnan tulos 28.5. klo 9

  • Dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen koulutusohjelma
  • Lavastustaiteen koulutusohjelma
  • Näyttelijäntaiteen koulutusohjelma (suomenkielinen)
  • Ohjauksen koulutusohjelma
  • Tanssijantaiteen maisteriohjelma
  • Valosuunnittelun koulutusohjelma
  • Äänisuunnittelun koulutusohjelma

Hyväksytyille ja mahdollisille varasijoilla oleville lähetetään tieto valintakokeiden tuloksista sähköpostitse valintapäätösten julkaisupäivänä. Muille hakijoille ei ilmoiteta valinnan tuloksista sähköpostitse.

Valinnan tulosta voi myös tiedustella sähköpostitse hakijapalveluista.

Aloituspaikat ja varasijat

Hakijan oikeus hakea oikaisua opiskelijavalintapäätökseen

Opiskelupaikan vastaanotto

Ilmoita otatko sinulle tarjotun opiskelupaikan vastaan viimeistään 10.7.2025 klo 15.00 (Suomen aikaa).

Jos sinulla on suomalainen henkilötunnus, ota paikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa.

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, Opintopolku-järjestelmä lähettää sinulle sähköpostiviestin. Kyseinen viesti sisältää linkin, jonka kautta pääset ilmoittamaan, otatko paikan vastaan.

Ilmoituksesi opiskelupaikan vastaanottamisesta on sitova. Jos haluat kuitenkin luopua opiskelupaikasta otettuasi sen ensin vastaan, sinun katsotaan vastaanottaneen opiskelupaikan ko. lukukautena (ks. yhden korkeakoulupaikan säännös).

Jos et ota opiskelupaikkaa vastaan määräaikaan mennessä, menetät sinulle tarjotun opiskelupaikan.

Yliopistoon ilmoittautuminen

Uusille opiskelijoille lähetetään ilmoittautumisohjeet hyväksymismateriaalin liitteenä. 

Poissaolo ensimmäisenä opiskeluvuonna

Opintojen aloittaminen

Kevään 2025 opiskelijavalinnoissa valittavat uudet opiskelijat aloittavat opintonsa elokuussa 2025.

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Hakijapalvelut neuvoo Teatterikorkeakoulun opiskelijavalintaan liittyvissä kysymyksissä.

Voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse tai puhelimitse.

Sähköposti: teak.hakijapalvelut@uniarts.fi
Puhelinnumero: 050 349 6672

Tutustu koulutuksen sisältöön