Music Business, maisteri

Englanninkielinen maisteriohjelma tarjoaa uusia näkökulmia ja lähestymistapoja musiikkiliiketoiminnan muuttuvaan kenttään.

Miksi meille?

Music Business -maisteriohjelman opiskelijana olet osa arvostettua suomalaista koulutusjärjestelmää, joka tarjoaa uusia näkökulmia musiikkiliiketoiminnan muuttuvaan kenttään. Opiskelija-arjessasi löydät paikkasi lämminhenkisestä yhteisöstä, jonka kaikki jäsenet saavat huomiota ja huolenpitoa. Pääset opiskelemaan erinomaisissa puitteissa ja tekemään yhteistyötä verkon välityksellä eri tahojen kanssa ympäri maailmaa.  

Pääset rakentamaan verkostoja Sibelius-Akatemian taiteellisissa ja luovissa yhteisöissä, jotka tunnetaan korkeasta laadustaan, kansainvälisistä tunnustuksista sekä musiikin tyylilajien ja tutkimussuuntausten moninaisuudesta – Taideyliopiston täydentäessä palettia esittävällä taiteella ja kuvataiteella.

Kansainvälisen ohjelman opetuskieli on englanti.  Opiskelijana pääset oppimaan eri puolilta maailmaa tulevilta asiantuntijoilta ja akateemikoilta sekä kehittämään sosiaalista pääomaasi yhdessä kollegoidesi ja alan ammattilaisten kanssa Suomessa ja ulkomailla. Pääset myös työskentelemään Taideyliopiston opiskelijoiden yhteistuotannoissa, festivaaleilla ja tapahtumissa sekä hankkimaan kokemusta kansainvälisissä hankkeissa ja tapahtumissa. Ohjelma tarjoaa sinulle valmiudet työskennellä monipuolisesti musiikkiteollisuuden eri tehtävissä sekä luovan alan yrittäjänä.

Ohjelman sisältö ja rakenne

Music Business -maisteriohjelmassa on kolme päälinjaa: musiikki ja alan sosiaalinen dynamiikka, teollisuus (johtaminen, talous ja liiketoiminta) ja akateeminen (tutkimuslähtöinen). Linjat lähestyvät musiikkialan liiketoimintaa eri näkökulmista, mikä tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden muovata opinnot omien uratavoitteiden mukaan. Ohjelma on suunnattu taiteilijoille, musiikin ammattilaisille, yrittäjille ja tutkijoille.

Maisteriohjelman suoritettuaan opiskelija ymmärtää musiikkiliiketoimintaa kattavasti ja poikkitieteellisesti. Hän hallitsee alan keskeiset käsitteet ja osaa soveltaa asiantuntemustaan monipuolisesti käytäntöön. Tämä kattaa paitsi teollisuusalan monimutkaisten rakenteiden navigointiin tarvittavat analyyttiset taidot myös kyvyn arvioida alan haasteita ja mahdollisuuksia kriittisestä ja ottaa niihin kantaa.

Opiskelija arvostaa ja hallitsee kestäviä käytäntöjä ja osaa sisällyttää digitalisaation viimeisimmät edistysaskeleet läpileikkaaviksi teemoiksi työssään. Tämän kokonaisvaltaisen lähestymistavan avulla opiskelija edistää kansainvälisen musiikkiteollisuuden tulevaisuutta innovatiivisesti ja vastuullisesti.

Opintokokonaisuudet

Music Business -ohjelma koostuu kuudesta opintokokonaisuudesta ja nojaa kokonaisvaltaiseen ja monialaiseen lähestymistapaan, joka yhdistää musiikkialan oivallukset käytännön liiketoiminta- ja teknologiasovelluksiin. Ensimmäinen opintokokonaisuus keskittyy musiikkiliiketoiminnan ekosysteemiin, kuten sen rooleihin, rakenteisiin, innovaatioihin ja valtion politiikan vaikutukseen luoviin kaupunkeihin. Toisessa opintokokonaisuudessa tarkastellaan käytännön näkökohtia, kuten tekijänoikeuden hallintaa, tyylilajikohtaisia strategioita, tapahtumien kestävyyttä sekä digialustojen ja tekoälyn vaikutusta. Kolmas opintokokonaisuus keskittyy globaaleihin markkinoihin, strategiseen jakeluun, brändäykseen, taloudellisiin malleihin sekä kestävään johtamiseen. Neljäs opintokokonaisuus korostaa yhteiskunnallisia näkökohtia, musiikin kulttuuriarvoa, kulttuurienvälistä viestintää ja populaarikulttuurin vaikuttavuutta.

Viidennessä Music Business research and methodologies -opintokokonaisuudessa tutustutaan musiikkiliiketoiminnan tutkimusteorioihin, -malleihin sekä -käytäntöihin. Moduuli sisältää myös harjoituksia ja tukea opinnäytetyön tekemiseen.

Kuudes opintokokonaisuus koostuu vaihtoehtoisista ja vapaasti valittavista opinnoista, jotka käsittelevät monipuolisesti musiikkiliiketoiminnan eri aiheita.

Kaikkien opintokokonaisuuksien ja kurssien läpileikkaavia teemoja ovat kestävyys, ekologia ja digitalisaatio.

Opiskelija suorittaa 90 opintopistettä pakollisia opintoja ja 15 opintopistettä vaihtoehtoisia opintoja. Loput 15 opintopistettä koostuu vapaasti valittavista opinnoista.

Opettajat

Koulutusohjelmasta vastaa koulutusohjelman johtaja ja opinnäytteiden ja väitöskirjojen ohjauksesta opetushenkilöstö. Ohjelmassa vierailee säännöllisesti kotimaisia ja kansainvälisiä huipputason asiantuntijoita. Vierailijaluennoitsijoiden avulla pääset luomaan yhteyksiä työelämään ja verkostoitumaan jo opintojen aikana.

Professori

Vakituinen henkilöstö

Tutustu opintojen arkeen

Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Taiteen maisteri (TaM)
2 vuotta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2025 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2025.

Hakukielet

englanti (en)

Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

Elokuusta 2025 alkaen EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 12,000€.

Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

  • Violeta Simjanovska

    Lehtori, taidejohtaminen ja yrittäjyys, Taidejohtamisen ja yrittäjyyden koulutusohjelma, Sibelius-Akatemia
    +358505225094
    violeta.simjanovska@uniarts.fi

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi