Opiskelijatyö palkittiin skenografian maailmannäyttelyssä Prahassa

Palkinto jaettiin Prague Quadrennial 2023 -tapahtumassa.

Yksityiskohta Suo, silent, disco -teoksesta. Kuva: Mikko Salminen

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Aalto-yliopiston opiskelijoista koostuva taiteilijaryhmä on voittanut skenografian maailmannäyttelyssä Most imaginative and inventive design in the student exhibition -palkinnon. Opiskelijat voittivat palkinnon teoksellaan Suo, Silent, Disco.

Skenografian eli lavastustaiteen maailmannäyttely Prague Quadrennial järjestetään joka neljäs vuosi, ensimmäisen kerran vuonna 1967.

Suomen opiskelijaosastolle voitto oli kolmas peräkkäin. Aiemmat voitot ovat vuosilta 2015 ja 2019.

Palkinnon saaneet ovat Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun pukusuunnittelun, äänisuunnittelun, valosuunnittelun ja esittävien taiteiden lavastuksen maisteriopiskelijoita. Työryhmään kuuluivat Hugo Enkenberg, Lyydia Johansson, Ruusa Johansson, Aino Juutilainen, Mirei Kato, Meme Korhonen, Pauli Kotilainen, Aku Lahti, Alina Pajula, Hilla Ruuska, Mikko Salminen, Timo Tikka, Ville Tolvanen, Joakim Udd, Outi Vedenpää ja Aino Väisänen. Teosta sponsoroi Studiotec Oy.

Näyttelyn teema oli tänä vuonna RARE. Suomen opiskelijaosasto tutki aihetta suomalaisen luontokokemuksen ja erityisesti uhanalaisten suoympäristöjen näkökulmasta. Näyttelyssä vierailijat astuivat audiovisuaalisen ja kokonaisvaltaisen teoksen keskiöön ja jakoivat harvinaisen sekä ainutlaatuisen suokokemuksen yhdessä festivaalin muun yleisön kanssa. Teosta kiitettiin sen moniaistisesta, leikkisästä, mielikuvituksellisesta ja innovatiivisesta lähestymistavasta sosiaalisten, ekologisten ja yhteiskunnallisten ulottuvuuksien sekä haasteiden esiintuomisessa.

Katso kaikki maailmannäyttelyn palkinnot.