Mauno Pudas -säätiö tuki Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoita merkittävillä summilla 

Säätiö jakoi 16 000 € euroa tukeakseen koulutuksen saavutettavuutta ja nuorten tietä musiikin ammattilaisuuteen.

Vuonna 2018 perustetun Mauno Pudas -säätiön tavoite on auttaa musiikin opiskelijoita, jotka ovat tehneet päätöksen pyrkiä musiikin ammattiopintoihin ja edetä kohti musiikin ammattilaisuutta. Apurahoilla halutaan auttaa musiikillisesti lahjakkaita nuoria, joille taloudellinen tuki opiskeluun on tarpeen. Ensimmäiset apurahat myönnettiin vuonna 2021. 

Säätiön perustajan, Mauno Pudaksen mukaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijat ovat tärkeä kohde apurahalle. Heidän opintonsa ovat vanhempiensa tuen varassa, eivätkä he saa esimerkiksi opintolainaa alaikäisyytensä vuoksi.  

”Haluamme näillä apurahoilla varmistaa, etteivät taloudelliset huolet estä nuorta toteuttamasta musiikillisia haaveitaan. Tarkoitus on tukea lahjakkuuksia, joiden perheillä ei ole välttämättä taloudellisia mahdolllisuuksia esimerkiksi instrumenttien hankintaan tai kesäleireihin”. 

Apuraha on kaksivuotinen. Sitä voivat hakea vuosina 2005–2008 syntyneet, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opiskelevat oppilaat. Sen myöntämisestä päätetään hakemusten perusteella. Apurahaa haki 28 opiskelijaa ja se myönnettiin seuraaville nuorisokoulutuksen opiskelijoille: 

  • Carolina Azzola, huilu 7000€ 
  • Martta Kunnola, alttoviulu 6000€ 
  • Taika Puhakka, sello 1500€ 
  • Eevi Hasu, piano 1500€ 

Mau­no Pu­das on Ko­la­rissa syntynyt ja kasvanut lau­lu­pe­da­go­gi, joka opiskeli Sibelius-Akatemiassa vuosina 1971-1975 sekä 1995-1997. Hän pe­rus­ti ni­me­ään kan­ta­van sää­tiön, jot­ta nuo­ret mu­sii­kin tai tai­tei­den har­ras­ta­jat pää­si­si­vät to­teut­ta­maan opis­ke­lu­haa­vei­taan ja ke­hit­tä­mään osaa­mis­taan. Pu­taan omas­sa elä­mäs­sä mu­siik­ki on ol­lut hy­vin tär­ke­äs­sä roo­lis­sa, vaik­ka musiikista ei tul­lut kos­kaan hä­nel­le am­mat­tia.