Koulutuspäivä kokoaa yli sata opettajaa tutustumaan esittävän taiteen mahdollisuuksiin kouluissa

Taideyliopiston SMIL-hankkeen järjestämä seminaari Maalahdella tarjoaa täydennyskoulutusta opettajille, jotka ovat kiinnostuneita yhdistämään esittäviä taiteita opetukseensa osana opetussuunnitelmia.

Maalahdella, Petolahden ruotsinkielisessä yläkoulussa, järjestetään lauantaina 21. syyskuuta täydennyskoulutuspäivä, jossa esikoulujen ja peruskoulun 1.–9. luokkien opettajilla on mahdollisuus syventää osaamistaan teatteritaiteesta, draamapedagogiikasta, sanataiteesta, tanssitaiteesta ja sirkustaiteesta. Näkökulmana on, kuinka esittäviä taiteita voitaisiin integroida oppimiseen.

Koulutuspäivään keynote-puhujina ovat professori Tone Pernille Østern Norjasta, professori Rannveig Björk Þorkelsdóttir Islannista, dosentti Hannah Kaihovirta Helsingin yliopistosta ja Elsa Szatek Göteborgin yliopistosta. Luentojen lisäksi päivään sisältyy työpajoja, joissa opettajilla on mahdollisuus syventää tietojaan esittävien taiteiden alalla.

”Koulutuksessa luodaan mahdollisuuksia käyttää esittäviä taiteita demokraattisen, kriittisen ja empaattisen lähestymistavan edistämiseksi tietoon, mikä on tärkeää lasten ja nuorten kehityksen ja kasvatuksen kannalta tulevaisuudessa. Koulutuksessa pohditaan, millainen rooli esittävillä taiteilla voi olla kouluissa arvopohjan, mielenterveyden ja oppimisen vahvistamisessa”, kertoo tutkija Nina Dahl-Tallgren Teatterikorkeakoulusta.

Seminaarin järjestää Scenkonst med i lärande -hanke (SMIL), joka käynnistettiin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa 2023. Hanketta rahoittaa Svenska Kulturfonden ja Konstsamfundet.

Lisätietoa

Nina Dahl-Tallgren