Hakuaika avoimen yliopiston kursseille alkaa 6.8.

Avoimen yliopiston kursseilla voit tutustua taiteen korkeakouluopintoihin, täydentää ammatillista osaamista tai harrastaa taidetta parhaiden asiantuntijoiden opetuksessa. Hakuaika Taideyliopiston avoimen yliopiston syksyllä käynnistyviin opintoihin alkaa 6.8.2024 ja päättyy kurssikohtaisesti joko 19.8. tai 22.8.

Kuvituskuva. Kuvaaja: Veikko Kähkönen

Taideyliopiston avoimen yliopiston syksyn 2024 kurssitarjonta tuo yhteen laajan kirjon koulutusmahdollisuuksia, jotka tarjoavat syvällistä tietoa ja käytännön taitoja taiteen ja luovuuden eri alueilla. Voit opiskella esimerkiksi musiikin hahmotustaitojen pedagogiikkaa, kuoronjohtamista, esitysdramaturgiaa, rytmi- ja –ilmaisutaitoja sekä läheisyyden koreografiaa. Opetustarjonnasta löytyy myös esimerkiksi esiintymis- ja oppimisvalmennusta.

Maksuttomia opintoja taiteen vapaan kentän ammattilaisille ja Taideyliopiston alumneille

Avoin kampus tarjoaa vapaan taiteen kentän ammattilaisille suunnattuja maksuttomia työelämäopintoja osana Kulttuurialan kestävä tulevaisuus – Jatkuvan oppimisen koulutus- ja palvelukokonaisuutta. Avoimen yliopiston kurssivalikoiman uutuuksiin lukeutuvat Luova uramuotoilu, Konseptoi ja myy kulttuurisisältösi, Osuuskunta luovan alan voimatekijänä ja Taidealan freelancerin taloustaidot -verkkokurssi.

Yrittäjyydestä kiinnostuneet voivat hakea myös syksyn 2024 Uniarts Hubiin. Maksuton 10 viikkoa kestävä esihautomo-ohjelma tarjoaa kattavan näkymän taide- ja luovien alojen yritystoimintaan ja apua oman yritysidean kehittämiseen. 

Työelämäopinnoissa on lisäksi tarjolla monipuolisesti maksullisia kursseja. Uutuutena maksullisessa kurssitarjonnassa ovat muun muassa Ajanhallinta tienä hyvinvointiin ja nyt myös englanninkielisenä tarjottava Neuvottelutaidon verkkokurssi.

Taidejohtamisen ja yrittäjyyden maisteriohjelma Arts Management, Society and Creative Entrepreneurship tarjoaa myös monipuolisia englanninkielisiä opintoja avoimella yliopistolla.

Kaikki Arts Management, Society and Creative Entrepreneurship -ohjelman kurssit ovat väyläopintoja. 20 opintopisteen väyläopinnot oikeuttavat hakemaan ohjelmaan avoimen yliopiston hakuryhmässä, jossa pääsykoe on kevyempi ja kokeissa on helpompi edetä toiseen vaiheeseen. Seuraavassa, vuoden 2026 haussa väyläopinnoiksi hyväksytään myös tietyt työelämäopinnot. Näet kaikki syksyllä tarjolla olevat väyläopinnot suodatettuna kurssikalenterista. Väyläopintojen sivulla voit lukea lisätietoa väylästä sekä kaikista hyväksyttävistä väyläopinnoista.

Myös Taideyliopiston alumnit, jotka ovat valmistuneet 1.8.2020 jälkeen, voivat täydentää opintojaan maksutta Taideyliopiston avoimen yliopistossa.