Haku New Yor­kin ISCP-alum­ni­re­si­dens­siin auki lokakuussa 

Kuvataideakatemiasta valmistuneet maisterit ja tohtorit voivat hakea International Studio & Curatorial Program -alumniresidenssiin 1-30.10.2024.

Takaapäin kuvattu henkilö ottaa kuvaa Anssi Pulkkisen valokuvateoksesta.
Anssi Pulkkisen teos ISCP:n open studio -tapahtumassa vuonna 2022. Kuva ISCP

Kuvataideakatemian alumneille suunnatut 3–11 kuukauden residenssiohjelmat tukevat kuvataiteilijoiden maisteritutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja korkeatasoisissa residenssikeskuksissa. Kuvataideakatemian residenssikumppanit ovat  Jan van Eyck Academie Maastrichtissa, New Yorkin International Studio & Curatorial Program, kanadalainen Liaison of Independent Filmmakers of Toronto, Cove Park ja Scottish Sculpture Workshop Skotlannissa sekä Rijksakademie van beldeende kunsten Amsterdamissa.  

ISCP:n alumniresidenssiin voivat hakea kaikenikäiset Kuvataideakatemiasta valmistuneet taiteilijat, joilla on vähintään 5 vuoden työkokemus. Kuuden kuukauden residenssijakso alkaa tammikuussa 2026. 

New Yorkin kattavin kansainvälinen visuaalisen taiteen residenssiohjelma

The International Studio & Curatorial Program (ISCP) tukee taiteilijoiden ja kuraattorien luovaa kehitystä edistäen vaihtoa residenssien ja julkisten ohjelmien kautta. ISCP sijaitsee entisessä tehtaassa Brooklynissa, ja siihen kuuluu 35 valoisaa työstudiota ja kaksi galleriaa. ISCP on New Yorkin kattavin kansainvälinen visuaalisen taiteen residenssiohjelma, joka perustettiin vuonna 1994. ISCP järjestää näyttelyitä, tapahtumia ja offsite-projekteja, jotka ovat maksuttomia ja avoimia kaikille, ylläpitäen eloisaa nykytaiteen toimijoiden ja monipuolisen yleisön yhteisöä. 

Yli 2 000 taiteilijaa ja kuraattoria yli 100 maasta on toiminut ISCP:n residenssissä. ISCP:n asukkaita rohkaistaan hyödyntämään talon sisäistä taiteilija- ja kuraattoriyhteisöä, joka tarjoaa korvaamattomia kansainvälisiä yhteyksiä, ammatillisia keskusteluja ja kritiikkiä. Ohjelman aikana kaikki asukkaat kutsutaan osallistumaan useisiin aktiviteetteihin ISCP:ssä ja sen ulkopuolella, mukaan lukien neljä ohjelman ydintoimintoa: Visiting Critics, Field Trips, Artists at Work ja Open Studios. 

Alumniresidenssit ovat osa Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön kumppanuusohjelmaa, joka rakentaa dialogia taiteen opetuksen ja kansainvälisen taidekentän välille. Lue lisää Kuvataiteen kansainväliset verkostot -hankkeesta.