Daniel Peltz tila-aikataiteiden professoriksi Kuvataideakatemiaan
Daniel Peltz on nimitetty tila-aikataiteiden professoriksi Kuvataideakatemiaan erityisalanaan paikka- ja tilannesidonnainen taide.
Peltzillä on laaja kokemus kuvataiteen opetuksesta. Hän tulee Taideyliopistoon yhdysvaltalaisen Rhode Island School of Designin elokuvan, animaation ja videon laitokselta, missä hän on toiminut professorina vuodesta 2004. Aiemmin hän on toiminut taiteellisen tutkimuksen vierailevana professorina Tukholman taideyliopistossa. Peltz on myös yksi ruotsalaisen, taiteilijavetoisen Rejmyre Art Lab’s Center for Peripheral Studies -organisaation perustajista ja sen taiteellinen johtaja.
Taiteilijana Peltz tutkii sosiaalista kompleksisuutta julkisten projektien, performanssien ja mediainstallaatioiden kautta ja yrittää saada sosiaalisessa ja kulttuurisessa tilassa aikaan murtumia, joiden kautta voisi kehkeytyä uusia olemisen tapoja. Peltzin julkisia projekteja on ollut esillä erilaisissa kuratoriaalisissa konteksteissa, kuten Dialog:Cityssä Denverissä USA:ssa, Cambridge Arts Councilissa Bostonissa USA:ssa, sekä SPACED 2: Future Recall -biennaalissa Australiassa. Hänen taidettaan on nähty kansainvälisissä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä mm. Färgfabrikenissa ja Botkyrka Konsthallissa Tukholmassa, Galleri F15:ssa Mossissa Norjassa, the Western Australia Museumissa Perthissä sekä Norrköpingin taidemuseossa.
Peltz on jo tutustunut uuteen työkenttäänsä tila-aikataiteiden opetusalueella, joka on yksi Kuvataideakatemian neljästä opetusalueesta. Tila-aikataiteissa voi suuntautua liikkuvaan kuvaan, valokuvaan tai paikka- ja tilannesidonnaisiin taiteisiin.
”Kuvataideakatemiaa ja tila-aikataiteiden opetusaluetta luonnehtii läheisyyden ilmapiiri, itsenäisyys ja laatu. Nyt pääsen jatkamaan työtä, jonka perustana on vahva historia ja ainutlaatuinen asema suomalaisessa taidekoulutuksessa. Kollegoideni älykkyys ja kriittinen sitoutuneisuus inspiroivat minua ja odotan innolla, että pääsen yhdessä heidän kanssaan luomaan tähän aikaan ja tilaan sopivaa opintokokonaisuutta”, sanoo Peltz.