Tutustu opiskelijaan: Chiang Yung-Yuan
Sinfonietan Intoa ja ilmaisuvoimaa -konsertin klarinettisolisti Chiang Yung-Yuan kertoo isänpäivänä kuultavasta konsertista ja opinnoistaan Sibelius-Akatemiassa.
Millä viidellä sanalla kuvaisit itseäsi taiteilijana?
Aito, intiimi, joustava, energinen, tietoinen.
Mikä sinun mielestäsi tekee Sibelius-Akatemiasta ainutlaatuisen ympäristön oppimiselle ja omien taitojen hiomiselle?
Aloitin juuri opintoni Sibelius-Akatemiassa tänä syksynä, joten en ole ehtinyt kokea vielä niin paljon. Kolmen kuukauden opiskelun jälkeen voin kuitenkin sanoa, että ilmapiiri on ollut erittäin lämminhenkinen meitä opiskelijoita kohtaan.
Ensinnäkin Sibelius-Akatemia tarjoaa meille opiskelijoille uskomattoman määrän mahdollisuuksia esiintyä ja jakaa kokemuksia muiden kanssa. Esiintymisnäkökulman lisäksi koulu tarjoaa myös täydentäviä kursseja, joiden avulla rakennamme muusikkouttamme sekä fyysisesti että henkisesti.
Lopuksi pitää myös todeta, että oppimisympäristö on rikastuttanut musiikillista kasvuamme. Professoreiden ohjaus on ollut korvaamattoman arvokasta opiskelijoille, sillä he ovat auttaneet meitä löytämään oman äänemme tarjoamalla tukea ja resursseja. Olen kiitollinen voidessani opiskella Sibelius-Akatemiassa ja odotan innolla, että pääsen kokemaan lisää täällä!
Miltä tuntuu saada esiintyä liveyleisön edessä pitkän tauon jälkeen?
Pandemia alkoi viimeisenä kandivuotenani, ja sen takia monia konsertteja jouduttiin perumaan, mukaan lukien monia konsertteja joissa itse olin mukana. Konserttien peruminen tuntui lannistavalta kaiken valmistautumisen jälkeen, sillä odotimme innolla mahdollisuutta päästä soittamaan yhdessä. Nyt noin vuoden tauon jälkeen saan pian jakaa taianomaisen hetken lavalla muiden muusikoiden ja yleisön kanssa.
Tauosta saattoi poikia hyvääkin, sillä se auttoi minua määrittelemään uudelleen sen, mikä on päämääräni musiikin parissa ja esiintyjänä. Tämä on hieno tilanne enkä malta odottaa teosten esittämistä ja muiden orkesterin jäsenten kanssa soittamista!
Millaisia terveisiä lähettäisit yleisölle, joka on tulossa Intoa ja ilmaisuvoimaa -konserttiin? Mihin heidän kannattaisi kiinnittää huomiota?
Esiinnyn konsertissa yhdessä Sibelius-Akatemian sinfonietan kanssa Sakari Oramon johdolla. Minulla on kunnia olla solistina Coplandin Klarinettikonsertossa. Tässä konsertissa esitämme György Ligetin Romanialaisen konserton, Aaron Coplandin Klarinettikonserton, Onute Narbutaiten Metabole-teoksen, sekä Joseph Haydnin Sinfonia nro 22:n, joka tunnetaan myös nimellä Filosofi. Näissä teoksissa kuulet erilaisia musiikkityylejä ja eri soitinyhdistelmiä ja sen, kuinka erilaiselta soittimet voivat kuulostaa eri tyylilajeissa. On mielenkiintoista oppia, kuinka säveltäjät hyödynsivät eri soittimia luodakseen erilaisia äänimaailmoja ja tunnelmia musiikin kautta eri aikakausina! Tule mukaan kuuntelemaan musiikin kirjoa maestro Oramon johdolla!
Kolme konserttivinkkiä lukijoillemme
- Kuuntele ohjelmisto ennen konserttia (jos mahdollista) ja nauti livekonsertin akustiikasta.
- Tiedosta mitä konsertin aikana tapahtuu, ehkä huomaat jotain kiinnostavaa!
- Tule hyvillä mielin, rentoudu ja nauti musiikista yhdessä kanssamme!
Chiang Yung-Yuan
Taiwanilainen Chiang Yung-Yuan aloitti klarinettiopinnot 9-vuotiaana ja valmistui musiikkikykyjen luokalta Kaohsiung Senior High Schoolista. Taiwanilaisten kilpailujen lisäksi Yung-Yuan on kerännyt palkintoja myös kansainvälisillä areenoilla. Hänen palkintolistaansa kuuluu I palkinto International Mozart Clarinet Competition -kilpailussa Pekingissä, pääpalkinto Yong Siew Toh Conservatory of Music Concerto Competition -konserttokilpailussa sekä CHIMEI Art Award -palkinnon voitto vuonna 2021.
Yung-Yuan on valmistunut singaporelaisesta Yong Siew Toh Conservatory of Music -konservatoriosta, missä häntä ohjasi Ma Yue. Tällä hetkellä hän suorittaa maisterintutkintoa Sibelius-Akatemiassa Harri Mäen ohjaamana.