Opintopäällikön työssä parasta on mahdollisuus tehdä työtä taiteen tulevaisuuden eteen

Töissä Taideyliopistossa -juttusarjassa tutustutaan työntekijöihin, jotka ovat erilaisissa rooleissa mahdollistamassa opiskelijoiden kasvun korkeatasoisiksi ja laaja-alaisesti ajatteleviksi taiteilijoiksi ja muutoksentekijöiksi.

Kuka olet ja mitä teet Taideyliopistossa?

Olen opintopäällikkö Milla Vaisto-Oinonen ja työskentelen Taideyliopiston vastaavana opintopäällikkönä yhteisissä opintopalveluissa. Vastaamme opiskelijoiden ja hakijoiden palveluiden kehittämisestä ja valintojen yliopistotasoisesta tuesta, lukuvuosimaksuprosessista, opintopsykologipalveluista ja opiskelijan hyvinvointipalveluiden koordinoinnista, opintotietojärjestelmien ylläpidosta ja kehittämisestä sekä opiskelijarekisteristä. Omassa työssäni näkyy vahvasti myös opintohallinnollisten linjausten ja päätösten valmistelu, varadekaaniyhteistyö, prosessityö sekä akatemioiden opintopalveluiden tuki ja yhteistyön koordinointi. ​

Kerro tyypillisestä työpäivästäsi

Tyypilliseen työpäivääni kuuluu erilaisia tiimi-, valmistelu- ja suunnittelukokouksia sekä kokousten, päätösten, lausuntojen ja ohjeiden valmistelutyötä. Teen töitä yliopiston laajuisesti eri kokoonpanoissa, ja nautin siitä, että saan tehdä töitä yli yksikkörajojen.

Miten päädyit meille töihin?

Kun näin tämän tehtävän avoimen työpaikkailmoituksen, ajattelin heti, että olisipa tuo hieno mahdollisuus. Olen työskennellyt pitkään opintoasioiden parissa Otaniemessä, ensin Teknillisessä korkeakoulussa ja sen jälkeen Aalto-yliopistossa. Uralleni on sattunut monenlaisia mahdollisuuksia oman osaamisen laajentamiseen, ja olen saanut työskennellä opintoasioiden parissa hyvin laajasti hakijapalveluista avoimeen yliopistoon ja opintoasiainpäällikön tehtävistä prosessi- ja muutosjohtamiseen. Hyppy Taideyliopistoon tuntuu selkeältä jatkumolta työuralla ja vastaavan opintopäällikön tehtävässä pääsen myös hyödyntämään aiemmin kertynyttä osaamistani laajasti. Työympäristö on innostava, opintopalveluiden jengi asiantuntevaa ja sitoutunutta, oma tiimi säkenöivä ja yliopisto itsessään ainutlaatuinen, joten nyt ovat palaset kohdillaan!

Mikä on työssäsi parasta?

Parasta työssäni ovat ilman muuta ihmiset ja tietysti se, että päivät ovat aina erilaisia. Palkitsevinta on mahdollisuus tehdä työtä taiteen tulevaisuuden eteen ja sen kanssa, ja uskon että tämä pitää paikkansa myös monen muun opintopalveluissa työskentelevän kollegan osalta. 

Missä on henkinen kotisi?

Olen lähtöisin Etelä-Pohjanmaalta, Seinäjoelta, ja siellä on myös sielullinen kotini: suvun murteessa, mumman mustaviinimarjamehussa ja avoimella lakeudella tukka tuulessa tuivertaen. Saman tunnelman tavoitan onneksi myös täällä etelässä meren rantaan kävellessäni, katse horisontissa leväten. Ja kaikeksi onneksi meillä on myös Seinäjoen kampus, jos koti-ikävä äityy mahdottomaksi.

Mitä Taideyliopiston esitystä tai näyttelyä olet käynyt viimeksi katsomassa?

Olen viimeksi käynyt tutustumassa Kuva/Tilassa esillä olevaan Yhtäkiä-Suhduhnle-näyttelyyn ja ihastunut erityisesti Lassi Kontiaisen töihin. Aloittaessani työt Taideyliopistossa helmikuussa pääsin kurkkaamaan puvustamoon ja lavastamoon, jotka näyttäytyivät vanhalle teatterikerholaiselle varsinaisena unelmien täyttymyksenä. Innolla odotan myös Taideyliopiston kymppivuotisjuhlallisuuksia ja Uniarts Festin alkamista!   

Kenelle haluaisit lähettää terveisiä, ja millaisia?

Haluan lähettää terveisiä kaikille Taideyliopiston uusille ja vanhoille opiskelijoille: Tervetuloa, kyllä teitä on odotettu! Toivon teille hienoa alkavaa lukuvuotta ja paljon uusia oppimisen ja oivalluksen hetkiä.

Samalla haluan myös lähettää isot kiitokset ylioppilaskunnalle ja kaikille opiskelija-aktiiveille Taideyliopiston eri päätöksentekoelimissä. Itse olen saanut tehdä perustutkintokoulutuksen johtoryhmässä yhteistyötä opiskelijamme Eliise Tanin kanssa, jolle samalla lähetän lämpimät terveiset: arvostan todella paljon sitoutumistasi ja paneutumistasi tähän tärkeään työhön!

Taideyliopistosta

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi maailman johtavia esittävän taiteen yliopistoja ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000 ja henkilötyövuosia noin 700.

#töissätaideyliopistossa #meolemmetaideyliopisto