Käyrätorvimusiikin lehtori auttaa opiskelijoita kasvamaan musiikin ammattilaisiksi

Töissä Taideyliopistossa -juttusarjassa tutustutaan työntekijöihin, jotka ovat erilaisissa rooleissa mahdollistamassa opiskelijoiden kasvun korkeatasoisiksi ja laaja-alaisesti ajatteleviksi taiteilijoiksi ja muutoksentekijöiksi.

Käyrätorvimusiikin lehtori Tero Toivonen
Riikka Hänninen

Käyrätorvimusiikin lehtori Tero Toivonen arvostaa Taideyliopiston laadukkaita esitys- ja harjoittelutiloja.

Kuka olet ja mitä teet Taideyliopistossa?

”Olen Tero Toivonen, käyrätorvimusiikin lehtori Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Työhöni kuuluu opettamisen lisäksi käyrätorvistien yhtyeen ohjaamista, opiskelijoiden orkesteri- ja kamarimusiikkikuvioiden selvittelyä sekä toimin myös kamarimusiikin vastuuopettajana.”

Miksi päätit hakea Taideyliopistoon töihin?

”Sibelius-Akatemia on minulle tuttu ja rakas oppilaitos, sillä olen pyörinyt täällä vuodesta 1994, jolloin aloitin opintoni perustutkinto-opiskelijana. Maisteriksi valmistumisen jälkeen tein vielä tohtorin tutkinnon vuonna 2014. Olen opettanut paljon eri musiikkioppilaitoksissa, joten kun lehtorin paikka tuli auki, tuntui se heti itselle sopivalta.”

Mikä on työssäsi parasta?

”Ehdottomasti opiskelijat. Meillä on ihan törkeän hyvä käyrätorvijengi talossa. Opiskelijat ovat se syy, miksi jaksan tehdä tätä työtä päivästä toiseen. On mahtavaa päästä auttamaan opiskelijoita siirtymään työelämään ja kasvamaan musiikin ammattilaisiksi.

Meillä on myös mahtava opettajatiimi, jonka kanssa on helppo toimia. Käyrätorvikollegat ovat myös iso syy sille, miksi viihdyn talossa niin hyvin.”

Mikä on Taideyliopistossa ja erityisesti Sibelius-Akatemiassa työskentelyssä parasta?

”Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on yksi maailman parhaista esittävien taiteiden korkeakouluista ja puitteet ovat ensiluokkaiset, joten tunnen itseni etuoikeutetuksi saadessani työskennellä täällä. Sibelius-Akatemiassa työskentelevät opettajat ovat kovan luokan ammattilaisia, jolloin myös opetuksen taso on täällä korkea.

Toinen iso asia on yliopiston tilat ja rakennukset, jotka ovat vertaansa vailla, kun vertaa maailmalla oleviin esittävien taiteiden yliopistoihin. Missä toisessa kaupungissa on ydinkeskustassa kolme valtavaa rakennusta, jotka on varattu pelkästään musiikin opettamiseen ja esittämiseen? Meillä on laadukkaat keskustassa sijaitsevat konserttisalit sekä valtava määrä harjoitustiloja, jotka ovat opiskelijoiden käytössä.”

Mitä Taideyliopiston esitystä tai näyttelyä olet viimeksi käynyt katsomassa?

”Käyn jatkuvasti katsomassa Sibelius-Akatemian opiskelijoiden esityksiä, sillä haluan olla perillä siitä, mitä kaikkea jengi täällä tekee. Jokaisessa konsertissa vaikutun opiskelijoiden osaamisen tasosta ja on hienoa nähdä, miten opiskelijat kasvavat vuosien varrella musiikin ammattilaisiksi. Nautin siitä, että saan olla osa heidän kasvutarinaansa ja olla omalta osaltani luomassa positiivista matkaa.”

Taideyliopistosta

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi maailman johtavia esittävän taiteen yliopistoja ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000 ja henkilötyövuosia noin 700.

#töissätaideyliopistossa #meolemmetaideyliopisto