Hankintapäällikkö auttaa yliopistoa pääsemään hankinnoissa optimaalisiin lopputuloksiin

Töissä Taideyliopistossa -juttusarjassa tutustutaan työntekijöihin, jotka ovat erilaisissa rooleissa mahdollistamassa opiskelijoiden kasvun korkeatasoisiksi ja laaja-alaisesti ajatteleviksi taiteilijoiksi ja muutoksentekijöiksi.

Timo Malmberg Oodin edessä

Hankintapäällikkö Timo Malmberg näkee oman roolinsa ongelmien ratkaisijana ja mahdollisuuksien avaajana.

Kuka olet ja mitä teet Taideyliopistossa?

”Olen 44-vuotias hankintatoimen ja kehittämisen ammattilainen. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri, pääaineenani logistiikka.

Taideyliopistolla vastaan yliopiston kaikista hankinnoista flyygeleistä ravintolapalveluihin. Tehtävänäni on auttaa Taideyliopistoa pääsemään hankinnoissaan optimaalisiin lopputuloksiin.  

Keskeisintä työssäni on hankintoihin liittyvä sisäinen konsultointi, hankintojen suunnitelmallisuuden lisääminen Taideyliopistotasolla, kilpailutusten suunnittelu ja toteuttaminen, hankintatoimen kehittäminen sekä erinäiset toimittajasuhteisiin liittyvät asiat.”

Miksi hait Taideyliopistoon töihin?

”Olen aina ollut kiinnostunut taiteesta ja tavoitteenani oli löytää taidealaan liittyvä työpaikka, missä voisin hyödyntää kaupallista koulutustani sekä vankkaa ja monipuolista kokemustani hankinnoista. Kun tällainen tuli vastaan, niin paikka tuntui heti oikealta.”

Mikä on työssäsi parasta?

”Työnkuvani monipuolisuus sekä hankittavien palveluiden ja tavaroiden laaja kirjo on ehdottomasti parasta. Jokaisessa hankinnassa on omat tavoitteensa, tarpeensa ja muut olennaiset asiat, jotka täytyy tunnistaa, jotta Taideyliopisto pysyy ohjaajan paikalla.

Työssäni pääsee hyvin tutustumaan taideyliopistolaisiin, joilla on hankintatarpeita. Hankintojen sparraaminen on aina antoisaa: näen roolini ongelmien ratkaisijana ja mahdollisuuksien avaajana.

Vaikka hankintalaki voi joskus rajoittaa vaihtoehtojen määrää, niin silti aina on erilaisia tapoja toteuttaa hankintoja. Työssäni ei pääse pitkästymään, kun vaihtelevia haasteita riittää, eivätkä päivät ole samanlaisia.”

Mikä on Taideyliopistossa työskentelyssä parasta? 

”Taideyliopiston avoin ja rakentava ilmapiiri luo vahvan perustan työskentelylle. Täällä arvostetaan mielestäni oma-aloitteisuutta ja kehityshakuisuutta, mistä pidän.

Työyhteisö on välitön ja kollegat yhteistyökykyisiä, yhtenä esimerkkinä tämä tuli esille laajassa ja vaativassa Taideyliopiston ulkoisten verkkosivujen uudistusprojektissa.”

Mitä Taideyliopiston esitystä tai näyttelyä olet käynyt viimeksi katsomassa?

”Viimeksi kävin Hui-Ying Liu-Tawaststjernan piano-opiskelijoiden konsertissa. Konsertin taso oli uskomattoman korkea ja tunnelma hyvin intensiivinen, kun kaikki pianistit pyrkivät parhaimpaansa.”

Taideyliopistosta

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi maailman johtavia esittävän taiteen yliopistoja ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000 ja henkilötyövuosia noin 700.

#töissätaideyliopistossa #meolemmetaideyliopisto